top of page
  • steffiehooijman

Update!


Ik zit nog steeds in de Hoogstraat.

Ik heb een paar weken geleden verlening gekregen tot 7 juni.

Deze verlenging komt vooral doordat het zo goed gaat rondom de canule.

Na deze periode zal ik hier poli-klinisch mee verder gaan. Maar door de canule is het vrij onmogelijk om met de taxi mee te gaan. Dit zal dus onder begeleiding van iemand moeten die de zorg zou kunnen verlenen. Ik durf met 99% zekerheid te zeggen dat dit nooit nodig zal zijn, maar toch durft niemand dat risico te nemen.

Bij de logopedie gaat het nog steeds vooral om slikken. Eten en praten is echt een bijzaak. Eerst moet de beweeglijkheid van mijn tong groter worden. Nou is je tong een spier en spieren kun je trainen!

Vandaag ben ik begonnen met het doorslikken van iets anders dan speeksel. Namelijk een heel klein beetje appelmoes. Gevolg: ik heb de hele dag een appelmoes smaak in mijn mond….

Ook laten we heb ballonnetje steeds langer leeg. Gemiddeld 8 uur per dag. Een paar maanden geleden was dit nog maar 10 minuten. Ook zit er een volledig afgesloten dopje op, waardoor ik zowel in als uit door mijn mond moet ademen.

203 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik stop…

Oke, misschien klinkt ‘ik ben klaar’ iets beter dan ‘stoppen’. Maar zo voelt het wel, als opgeven ofzo. Dit gevoel slaat alleen echt helemaal nergens op! Na ruim 2 jaar! En dat is onwijs lang. Mag de

Half doof

Sinds mijn hersenbloeding ben ik aan de rechter kant volledig doof. Dit ontdekte ik zelf pas na 2 jaar. Toen kwam corona, en was je nooit in grote groepen. Of terwijl ik heb er eigenlijk nooit met vee

Comments


bottom of page