top of page
  • Foto van schrijverSteffie

Even voorstellen...

Voor iedereen die mij nog niet kent, zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Steffie Hooijman. Ik ben geboren op 4 november 1995.Ik heb pedagogisch wetenschappen in Leiden gestudeerd. Ik was een paar weken bezig met mijn master forensische gezinspedagogiek. Verder was ik erg sportief. In de zomer van 2016 is er doormiddel van een vrijwillig onderzoek ontdekt dat er een vaatmisvorming in mijn kleine hersenen zat. Een jaar later ben ik hier doormiddel van de Gamma Knives behandeling voor behandeld. De kans op een bloeding zou erg klein zijn.


De maanden daarop heb ik erg veel hoofdpijn gehad, maar ik ben nooit bang geweest voor een bloeding. Helaas heb ik 22 februari 2018 toch een hersenbloeding gehad. In totaal heb ik vijf maanden op de ic gelegen. Waarvan ik negen weken in coma lag.


In die vijf maanden heb ik ook erg veel complicaties gehad. Na die vijf maanden was ik mede door de beademing zo verzwakt, dat ik eerst vier maanden in een verpleeghuis gezeten heb. Toen heb ik vijftien maanden gerevalideerd. Na een lange zoektocht zit ik nu weer in een verpleeghuis in Apeldoorn. Wel honderd kilometer bij mijn ouders vandaan.

Gezien het succes van mijn boek, zal ik hier verder schrijven. Geen hele langen betogen, maar korte stukjes, zoals deze.

2.373 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

6 jaar alweer

bottom of page