top of page
  • steffiehooijman

In een potje spugen


Gisteren is er een sputumkweek afgenomen. Hiervoor moest ik in een potje spugen. Dit om te onderzoeken of er nog een of andere ziekenhuis bacterie in mijn longen zit. ‘Vroeger’ zogen ze gewoon sputum uit de canule. Ik krijg voor deze bacterie al bijna een jaar (sinds mei) antibiotica via verneveling. Wel om de maand, want de antibiotica is nogal heftig. Dus de ene maand krijg ik alleen zoutoplossing om het slijm in mijn longen los te krijgen. Die maand kan mijn lichaam herstellen, want de maand erop krijg ik er de antibiotica bij. Dit spul is dusdanig heftig, dat ze in het begin een hartfilmpje hebben moeten maken ter controle. Ik hoop dat ik met alle verneveling mag stoppen. Ik ben nogal klaar met dat herrie apparaat! Die antibiotica is ook een ‘laatste redmiddel’ dus daar mag ik absoluut niet resistent tegen worden. Wel een beetje jammer dat dat laatste redmiddel dus al nodig was. Hopelijk is nu de canule eruit is het klaar met alle overbodige bacteriën!39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Mijlpaal

6 jaar alweer

Comments


bottom of page