top of page
_58A7537.jpg

Vanaf de Esscheweg ziet u ons al op grote afstand liggen door de uitgestrekte kassen waarin wij het hele jaar door de mooiste bloemen helemaal zelf kweken. Doorgaans zijn dit Amaryllis (als snijbloem), hortensia, zonnebloem en perkgoed in de vorm van zomerbloeiers en violen. 

Amaryllis

Amaryllis is een geslacht van bolgewassen uit de narcisfamilie (Amaryllidaceae) uit Zuid Afrika en staat voor verwondering. Het geslacht is vernoemd naar een herderin uit de idyllen van de Griekse schrijven Theocritus en een pastorale van de Romeinse schrijver Vergiluis. 

De Amaryllis brengt als fonkelende bloem warmte in koude dagen. Je kunt er zelfs de ster van de feestdagen van maken. Maar zeker ook in het prille voorjaar doet ze het goed.

De bloemblaadjes van de Amaryllis zijn heel bijzonder; ze lijken wel van fluweel. Ze zijn er in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje en zelfs tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel. De Amaryllis heeft geen blad, daarom noemen ze haar in de Verenigde Staten ook wel 'Naked Lady'...

Hortensia

Hortensia’s zijn prachtige sierheesters die goed toepasbaar zijn in een border of als haag. Het feit dat Hortensia’s weinig onderhoud vragen in combinatie met hun lange bloeiperiode maakt hen tot geliefde tuinplanten. Bovendien zijn de planten niet ziektegevoelig.

De hortensia kweken wij voornamelijk als snijbloem voor losse verkoop in onze winkel en voor het verwerken in boeketten of stukken.

De bloemen van de Hortensia zijn roze, paars, wit of blauw afhankelijk van de pH(zuurgraad) van de bodem. In de zure gronden worden de bloemen meer blauw. In basische gronden roze en in pH-neutrale bodems paars. Witte varianten veranderen niet van kleur. 

Wist u dat er bij ons kippen rondlopen om het onkruid rondom de hortensia's te verwijderen? 

_58A7621.jpg

We zijn al ruim 50 jaar actief in bloemen en planten. 

Wij kweken zelf de mooiste bloemen en planten in onze eigen kwekerij

U kunt dagelijks terecht in onze uitgebreide winkel vol bloemen, planten en decoraties

Wij verzorgen prachtige boeketten voor diverse gelegenheden

bottom of page