top of page
  • steffiehooijman

6 jaar alweer


Volgens mij zeg ik elk jaar dat de tijd echt snel gaat. Maar dat is ook echt zo! Eigenlijk had ik me voorgenomen om geen jaarlijkse update meer te schrijven, maar het afgelopen jaar kan ik niet zo maar voorbij laten gaan. Het belangrijkste is wel dat mijn canule eruit is gegaan. Helaas niet zonder slag of stoot. Maar hierdoor gaat praten veel beter. Helemaal optimaal zoals het was, gaat het niet worden. Daarvoor is alles te aangedaan, heeft alles te lang stil gestaan en mijn aangezichtszenuw is verlamd. Ook ben ik weer volop aan het oefenen met slikken. Op vrijdag krijg ik hiervoor elke week therapie in de Hoogstraat (Utrecht) en op dinsdag en donderdag in Apeldoorn. In de ochtend drink ik thee uit een speciale beker (voor kleine kinderen haha), en in de avond oefen ik met het eten van dik vloeibaar voedsel met een speciale lepel (ook voor kleine kinderen), waardoor ik zelf kan eten. Ofja, nu nog alleen vla.

Doordat de canule eruit is gegaan, kon ik ook opzoek naar een nieuwe woonplek. Dit was makkelijker gezegd dan gaan, want er is niks precies wat ik zoek en heel veel is of voor meervoudig of verstandelijk beperkten. Na heel lang te hebben gezocht, heb ik dan denk ik toch iets gevonden. De Munsel in Boxtel. Zo mega dicht bij mijn ouders, maar niemand die hier ooit iets over gezegd heeft. Er staan wel 2 mensen voor mij op de wachtlijst, dus het zal nog wel even gaan duren voordat ik kan verhuizen. Maar dat is helemaal prima!

Ik heb ook samen met mijn vader een workshop als ervaringsdeskundige gegeven op het ROC in Tilburg. Ik vond dit zo leuk om te doen, dat ik met een online cursus tot ervaringsdeskundige ben begonnen. Het is wel heel erg moeilijk dat de motivatie om de opdrachten te maken echt volledig uit jezelf moet komen. Doe je het niet, en stel je het uit, dan zijn er weinig gevolgen. Daarnaast moet je bij de opdrachten zo diep nadenken over je eigen proces, dat het een grote therapie sessie is over jezelf is.186 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Mijlpaal

1 comentario


carolamokveld
carolamokveld
23 feb

Lieve Steffie wat is er veel gebeurd inderdaad als je alles op een rijtje zet!! Wat een ontwikkelingen. Zo grandioos super. Oja dat mag ik vast niet zeggen😂😂 jij vindt het vaak ‘gewoon’ . En steeds meer zelf doen…. ! Kinderbeker, kinderlepel, eigenlijk best passend. Nu denk je dat ik weer plaag. Maar het is toch zo ook, dat je alles weer opnieuw aan het ontdekken en leren bent. Voor jou als kind vroeger heel gewoon. Nu als volwassene is de verwondering, de ontdekking, de wilskracht, het succes eigenlijk juist meer bijzonder, meer zichtbaar en voelbaar. Bewuster. Dus dat zijn gouden kinderbekers en gouden kinderlepels. Haha ik ben trots lieverd. En jouw verhaal over de Munsel!! Wat goed!! Misschien is…

Me gusta
bottom of page