top of page
  • steffiehooijman

De plasticiteit van het breinWist je dat je hersenen tot je 25e kunnen doorgroeien. Dit wil dus zeggen dat mijn hersenen na de hersenbloeding en na het verwijderen van een klein stukje van mijn hersenen nog een paar jaar hadden om weer aan te groeien. Waar de vaatmisvorming is verwijderd, zit nog steeds niks. Ik merk wel dat mijn mogelijkheden in een paar jaar flink zijn verbeterd. Nu gaat dit nog maar in hele kleine stapjes. Je moet hiervoor echt met maanden terug gaan vergelijken.

Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik het zo bijzonder vind dat je hersenen kunnen beslissen dat het beter is dat je geheugen een bepaalde periode ‘uit’ kan gaan. Zo herinner ik me bijna niks meer van de vijf maanden op de ic. Ik denk dus dat ik ook geen ‘bijna dood’ ervaring heb gehad, of iets heb meegekregen tijdens mijn coma. Het bizarre is dat ik precies weet vanaf wel moment mijn geheugen het weer deed. Het gekke is ook dat ik bepaalde dingen van voor de hersenbloeding ook niet meer weet. Ik heb van meer mensen gehoord dat ze zich een bepaalde periode niet meer kunnen herinneren.

158 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik stop…

Oke, misschien klinkt ‘ik ben klaar’ iets beter dan ‘stoppen’. Maar zo voelt het wel, als opgeven ofzo. Dit gevoel slaat alleen echt helemaal nergens op! Na ruim 2 jaar! En dat is onwijs lang. Mag de

Half doof

Sinds mijn hersenbloeding ben ik aan de rechter kant volledig doof. Dit ontdekte ik zelf pas na 2 jaar. Toen kwam corona, en was je nooit in grote groepen. Of terwijl ik heb er eigenlijk nooit met vee

Comments


bottom of page