top of page
  • steffiehooijman

Een beetje overdreven dit!


Ik ben gisteren met een fikse longontsteking opgenomen op de ic in Apeldoorn. Ik had vooral heel veel slijm en koorts. Nu heb ik nog last van het slijm als ik lig. De koorts was al wel was afgenomen van 38,7 naar 38,2. En mijn ontstekingswaarde was 217, nou zegt dit veel mensen niks, maar een normale waarde is 5. Een beetje jammer dus. Maar ik ben echt niet dood ziek, ik zit gewoon in de rolstoel.

Ze geven me dan ook op 3 manieren antibiotica. Via de maag sonde,  via het infuus en nog via verneveling.

3 weken geleden is er al sputum op kweek gezet. Op basis daarvan is er voor deze kuren gekozen. De conclusie is: ik ben hier nog wel even.

En ik het 3 infusen. Waarvan 1 polsinfuus. Deze prikken ze ook wel met een verdoving.

En andere hele grote grap was trouwens wel hoe ik hier gekomen ben, namelijk met de zorg ambulance. Helaas mocht de sirene niet aan. Maar een ambulance vond ik wel een beetje overdreven.

P.s. ik vraag me zeer erg af wat die rode getalletjes betekenen, want dat oranje is de bloeddruk.319 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Half doof

Sinds mijn hersenbloeding ben ik aan de rechter kant volledig doof. Dit ontdekte ik zelf pas na 2 jaar. Toen kwam corona, en was je nooit in grote groepen. Of terwijl ik heb er eigenlijk nooit met vee

Mijlpaal

2 Comments


carolamokveld
carolamokveld
May 18, 2023

Jeetje Steffie, wat en avontuur weer. Maar geen leuk avontuur. Zeker als er geen toeters en bellen aan zitten. Ik zou dat voortaan wel als voorwaarde stellen. Nog een tijd in het ziekenhuis. Bah bah bah. En dan vanuit alle hoeken antibiotica. Sterkte Meis!!

van getallen hier heb ik al helemaal geen verstand. Maar oranje is wel één van mijn favorieten!!

toi toi dappere dame❤️❤️

carola

Like

rachel_peereboom
May 18, 2023

Onooo geen sirenes 😪ik snap dat je teleurgesteld bent. Mijn streven is de helikopter dan ben ik ook alles gehad. Neem je tijd. De oranje cijfers zeggen mij ook niks. Ik zie wel dat bloeddruk lager is dan de mijne. Dat zegt niks natuurlijk 🤣

Beterschap. Hopelijk snel weer aan de rol. Liefs💕

Like
bottom of page