top of page
  • steffiehooijman

Een update vanuit het ziekenhuis


Gisteren (woensdag) ben ik in de ochtend opgenomen in het umc Utrecht. Ik kwam vanuit Apeldoorn met de taxi, en mijn vader kwam vanuit Vught. Ik kreeg een eigen kamer (gelukkig). Eigenlijk was deze kamer voor 2 personen, maar er stond maar 1 bed. Met uitzicht op vooral het maxima medisch centrum.

Woensdag zijn er al veel mensen langs gekomen. Waaronder de apotheekdienst (er staan dingen op mijn medicijnlijst op ‘zo nodig’ waarvan ik niet eens wist dat ik ze had haha), de kno arts (die gaat opereren) en het centrum voor thuisbeademing. Ze hebben ook dezelfde nachtmeting gedaan als een paar maanden eerder.

De rest van de middag hebben we buiten in het zonnetje gezeten. Hierna heb ik het eerste potje met regenwormen echt dik verloren. Dit spel heb ik al zo vaak gedaan dat het doosje uit elkaar valt, er dobbelstenen kwijt zijn en dat de 33 kwijt is.

De volgende dag kwam de longarts met de mededeling dat mijn koolzuur ‘s nachts iets te hoog was. Hiervoor ga ik de komende dagen in de nacht beademing krijgen. Blijkbaar heeft narcose ook nog een negatief effect op de ademhaling. Daarnaast vertelde hij ook nog dat wanneer alles goed verloopt, ik tot maandag of dinsdag moet blijven. Ook is er een longfoto gemaakt.

Even later heb ik het beademingsapparaat uitgeprobeerd. Het maakte mega veel herrie en was pulserend. Hoe ik daar ooit mee moest gaan slapen vroeg ik me ook af. Er was ook heel veel lekkage van lucht bij de insteekopening van de canule. Dus was er weer overleg met de longarts, want dit was geen optie.

Uiteindelijk is er ook nog een anesthesist geweest. Het belangrijkste hierbij was vertellen dat ik extreem lastigs te prikken ben. Bij mijn laatste operatie hebben ze eerst heel lang gekeken met een echo en vervolgens onder narcose nog 6 keer mis geprikt.

Morgen vroeg om 8 uur gaat het gebeuren.


273 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page