top of page
  • steffiehooijman

Half doof


Sinds mijn hersenbloeding ben ik aan de rechter kant volledig doof. Dit ontdekte ik zelf pas na 2 jaar. Toen kwam corona, en was je nooit in grote groepen. Of terwijl ik heb er eigenlijk nooit met veel mensen, dus echt veel last heb ik er destijds van gehad, dus heb ik er toen niks mee gedaan. Nu sinds ik denk 2 jaar krijg ik er steeds meer last van. Niet als ik 1 op 1 ben of in een kleine groep,  maar wel bij veel mensen of omgevingsgeluid. Veel mensen zullen dit niet eens weten, want ik probeer toch te redden in groepen, maar dit kost wel echt mega veel energie. Ik heb ook steeds vaker geen zin om naar bijvoorbeeld naar een feestje te gaan, want ik versta het toch niet. Mijn oma zei dat ook altijd. Dat vond ik zeer flauw, maar nu snap ik het volkomen!

Ik ben een paar maanden geleden naar de audicien geweest, die heeft me doorgestuurd naar Kentalis. Daar ben ik vandaag geweest. Hier hebben ze uitgebreid test gedaan. Daar kwam uit wat ik al dacht. Ik ben rechts volledig doof. Ik krijg nu gehoorapparaatjes, die sturen het geluid van rechts door naar mijn linker oor. Ik ben wel bang dat ik dan knetter gek ga worden. Dan weet je echt niet meer waar bepaald geluid nou vandaan komt. Dat heb ik nu ook, maar dat is toch anders, denk ik. Ik mag ook een soort microfoontje voor op tafel uitproberen. Die had mijn oma ook, en dat was een groot drama! Daar heb ik dus zeer weinig vertrouwen in.

Het erge is dat ik nu over 2 weken pas een afspraak heb bij de audicien. Dan gaan ze hem pas aanmeten en aanvragen. Dan zal het wel weer een paar weken duren voordat hij er is….. dus: geduld, geduld en nog meer geduld…113 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Mijlpaal

コメント


bottom of page