top of page
  • steffiehooijman

Update na de operatie van mijn speekselklieren


Deze week zijn mijn onderste speekselklieren operatief verwijderd. Je hebt er zes maar de onderste twee maken het meeste speeksel aan. Na twee keer een botox behandeling in de speekselklieren te hebben gehad voor verminderen van speekselvloed zijn die nu uitgewerkt. Dan is verwijderen de enige optie. Ik vond het een moeilijke beslissing, want het leek me erg eng. Maar het kon gelukkig op een hele korte termijn, binnen een week. Bij mij niks uitgestelde zorg. Ik denk dat dat ook kwam doordat papa meeging als mijn privé verpleger. De operatie is zonder complicaties verlopen. Wel hebben ze vijf keer moeten prikken voor het infuus, dus ik ben nu bont en blauw (nou ben ik dat wel vaker, dus ik ben het gewend). Toen ik moest gaan slapen deed ik blijkbaar mijn ogen niet dicht, en wakker worden ging ook niet zo soepel. Na de operatie kreeg ik links en rechts een draintje, om het wondvocht af te voeren. Ook moest ik een nacht blijven ter observatie.

We sliepen in de ziekenhuis suite. Twee bedden met badkamer incl eten(al leek mij bami met appelmoes vrij ranzig en het ontbijt vergaten ze).

Ze hebben vaak gekeken met een echo apparaat of ik na het plassen nog veel urine in mijn blaas had. Net een echo voor een zwangerschap. Uiteindelijk hebben ze moeten katheteriseren. Echt geen pretje kan ik vertellen.

De ochtend erna was er nog een dilemma. In het verpleeghuis waren twee verplegers besmet. De bewoners werden de volgende dag getest. Uiteindelijk heb ik toch gekozen om naar huis te gaan.achteraf een hele goede keuze, want er bleek ook een bewoner besmet te zijn.

Ik ben echt heel blij dat deze operatie achter de rug is, aangezien ziekenhuizen weer vol stromen met corona patienten.

Helaas werkt het nog niet volledig. Dat duurt blijkbaar even. Ik zou ook denken weg is weg…

316 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik stop…

Oke, misschien klinkt ‘ik ben klaar’ iets beter dan ‘stoppen’. Maar zo voelt het wel, als opgeven ofzo. Dit gevoel slaat alleen echt helemaal nergens op! Na ruim 2 jaar! En dat is onwijs lang. Mag de

Half doof

Sinds mijn hersenbloeding ben ik aan de rechter kant volledig doof. Dit ontdekte ik zelf pas na 2 jaar. Toen kwam corona, en was je nooit in grote groepen. Of terwijl ik heb er eigenlijk nooit met vee

2 Comments


anja.broess
Nov 21, 2021

Hoi Steffie, toevallig was ik in de winkel en hoorde van je moeder dat je net op de operatietafel lag. Hoop dat je er steeds minder last van hebt!

Like

Hans Hooijman
Hans Hooijman
Nov 11, 2021

Goeie beslissing Steffie hopen dat het goed helpt op den duur.

Like
bottom of page