top of page
  • steffiehooijman

Update van het revalideren

Even een update.

Als eerste de fysio. De lage transfers naar het bed en de wc gaan erg goed. Ik denk ook wel dat dit deels komt door mijn nieuwe elektrische rolstoel (er zit geen wiel in de weg en hij is hoger). We zijn ook met een lage transfer naar een bank begonnen. Dan heb je wel een stuk minder houvast. Alleen jammer dat er in mijn kamer in Apeldoorn geen bank meer past. Verder ook elke dag fietsen.

Met de logo ben ik bezig met het oefenen van slikken, klanken en ontcuffen (4,5uur tegen 10min een paar maanden geleden) . Er is dus stemgeluid op de uitademing. Ik durf hier alleen niet enthousiast over te zijn. Ik denk ook uit zelfbescherming. Ik zit niet te wachten op een teleurstelling. Mij is vier jaar lang verteld dat het niks zou worden met de canule. Ik moet mijn logopediste dan ook echt soms afremmen in haar enthousiasme. Het is wel heel fijn dat er eindelijk iemand positief is over mijn canule!

Verder wordt het slikken opgewekt door middel van elektrostimulatie. Dan krijg ik 50 stimuli in een half uur. Erg intensief. Probeer maar eens 50 keer achter elkaar te slikken. Het doet trouwens geen pijn, maar tintelt. Je geeft zelf de sterkte aan.

Volgende week heb ik een slikonderzoek door de KNO arts en wordt er een ring geplaatst rondom de insteekopening van de canule. In de hoop dat hier minder lucht zal ontsnappen.

Verder heb ik nog therapieën met betrekking tot sport, activiteiten en oefenen met de rolstoel (al vraag ik me af of dat wel echt nodig is).

Ook hoop ik op een beetje mooi weer. Dan kan ik naar buiten toe. Dat kan nu ook, maar is een beetje koud.

Het is wel pijnlijk dat ik veruit de slechtste ben hier op de afdeling.

De revalidatieperiode loopt trouwens officieel tot begin mei.
270 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Mijlpaal

6 jaar alweer

2 comentários


sophiedr
09 de abr. de 2022

Ik ben fan van de nieuwe rolstoel aka transformer aka Henkie (?) 😂

Curtir

lisa.loermans
08 de abr. de 2022

Hard gewerkt Steffie, topper! Veel liefs

Curtir
bottom of page