top of page
  • steffiehooijman

Vijf jaar alweer!

Ik ben de afgelopen vijf jaar onwijs veel verloren, maar ik heb ook weer veel dingen terug gekregen. Bijvoorbeeld mijn stem (die nu anders klinkt dan voorheen).

En wat gaat de tijd toch ongelofelijk snel! Ook voor mij is dat ook zo. Zeker sinds ik logopedie in Utrecht volg. Het is toch veel in de taxi zitten. En doordat het midden op de dag is, ben ik er toch de hele dag mee bezig. Het scheelt wel heel erg dat ik van 2 keer per week naar de 1 keer ben gegaan. Deze beslissing heb ik zelf genomen, maar ik voelde me hier achteraf wel heel erg schuldig over naar mezelf toe. Al met al levert de therapie wel zijn vruchten af. Met mijn longen gaat het ook weer helemaal goed. Geen bloed meer (afkloppen). Nu wel heel voorzichtig zijn met ‘eten’. Dit om mijn longen veilig te houden. Zeker niet uit gemakzucht. Sterker nog, thee is erg moeilijk, omdat het zo dun is. Nooit gedacht dat thee drinken nog eens de uitdaging van de dag zou worden. Of praten, ook al zoiets moeilijks… En dan heb ik ook nog een zachte g. Onuitspreekbaar!

De afgelopen jaren heb ik wel gemerkt dat er heel veel veerkracht in een jong lijf zit. Ook ben ik wel benieuwd hoe mijn hersenen er nu uit zien op een scan. Zijn bepaalde functies over genomen door andere gebieden? Dat moet haast wel!

Het kost allemaal wel veel energie, en mentaal is het ook niet altijd allemaal even makkelijk, maar zolang er vooruitzichten van verbetering zijn, is het mentaal te doen.

326 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Mijlpaal

6 jaar alweer

4 Comments


carolamokveld
carolamokveld
Feb 22, 2023

Wat een mooi en bijzonder vervolg Steffie. Vijf jaar. En hoe jij er naar kijkt. Met energie, maar ook oog voor de momenten dat het mentaal zwaar is. De veerkracht in een jong lijf. Uithoudingsvermogen en ergens je tanden in zetten. Maar bovenal altijd jouw HUMOR. Dat humor kracht geeft zie je bij jou heel sterk. Hoop je snel weer te zien. Al ben ik eerst nog twee weken weer ver weg. Liefs en keep smiling🤪❤️

Like

rachel_peereboom
Feb 22, 2023

Steffie wat fijn om te horen dat je weer kan praten! Wat een goed nieuws, die thee laat die maar voor wat het is. Alles op z'n tijd. Ik blijf je volgen je hoorde toch bij ons ookal voelde je dat niet zo. Je was de jongste. Ik keek vaak met bewondering naar Alles wat je deed. Heel veel succes !

Ik denk aan je liefs♥️

Like

Hans Hooijman
Hans Hooijman
Feb 22, 2023

Alweer 5 jaar Steffie, je hebt al weer veel bereikt in die tijd! Trots op jou!❤️

Like

hairfashionleonie
Feb 22, 2023

Ongelofelijk knap Steffie dat je zo’n volhouder bent 💕

daar heb je je vooruitgang zeker aan te danken ❤️

Like
bottom of page