top of page
  • steffiehooijman

Weer een slikonderzoek

Weer en slikonderzoek

Gisteren had ik weer een slikonderzoek. Dezelfde als die ik al zovaak heb gehad. Ze gaan via je neus met een klein slangetje met een cameraatjes eraan naar je stembanden en het strottenhoofd. Dit klinkt heel naar, maar dat valt wel mee. Een paar weken geleden had ik nog een heel slecht voorgevoel over dit onderzoek. In de loop van de tijd is dat gevoel wel afgenomen. En ja, de uitslag was slecht. Ik slik niet functioneel. (Maar ik slik wel! 2 jaar geleden was er nog geen beweging te zien!) Iets wat ik echt volledig had verwacht! Ik baal hier dus echt totaal niet van! Volledig eten hoeft voor mij toch niet! Ik moet eerlijk toegeven dat sondevoeding soms ook wel lekker makkelijk is… praten is zo veel belangrijker voor mij!! Een optie zou nog zijn om botox in de stembanden te spuiten,  dit zou dan weer effect hebben op ongecontroleerde spierspanningen van de stembanden, maar ik denk niet dat ik dit wil. Er zaten wel wat risico’s aan. Binnenkort  moet ik weer naar de Hoogstraat, om het verdere plan van aanpak af te stemmen. Voor nu alleen oefenen met water en thee.


Ik heb wel beelden van het onderzoek, maar die bespaar ik jullie. Want het ziet er zeer ranzig uit! Het is wel cool om je eigen stembanden te zien.


181 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik stop…

Oke, misschien klinkt ‘ik ben klaar’ iets beter dan ‘stoppen’. Maar zo voelt het wel, als opgeven ofzo. Dit gevoel slaat alleen echt helemaal nergens op! Na ruim 2 jaar! En dat is onwijs lang. Mag de

Half doof

Sinds mijn hersenbloeding ben ik aan de rechter kant volledig doof. Dit ontdekte ik zelf pas na 2 jaar. Toen kwam corona, en was je nooit in grote groepen. Of terwijl ik heb er eigenlijk nooit met vee

Comments


bottom of page